Menu
Your Cart

Snijplank

Snijplank kopen
Snijplanken mogen in geen enkele keuken ontbreken. Niet alleen is het voor de messen zelf veel beter om te snijden op een snijplank, maar het is ook nog eens veel hygiënischer. Zonder snijplank wordt het snijden op het aanrecht. Zo komen er krassen in het blad en dat is zonde. Daarnaast is het aanrecht een plek waar het krioelt van de bacteriën. Ook al maak je het aanrecht nog zo vaak schoon. Het aanrecht wordt ook vaak gereinigd met een schoonmaakmiddel. Niet erg fris als je ’s ochtends je bammetje staat te smeren en het smaakt vervolgens naar schoonmaakmiddel. Kortom, ieder huishouden kan niet zonder een snijplank!

Verschillende soorten snijplanken
Bij de Snijplank Specialist vind je veel verschillende soorten snijplanken. Zo vind je o.a. houten snijplanken, glazen snijplanken, kunststof snijplanken en bamboe snijplanken. Naast verschil in materiaal is er ook verschil in grote, gewicht en gebruik. Over het algemeen geldt dat de zwaardere snijplanken ook meer grip hebben. Maar welke snijplank is voor jou nu het meest geschikt? Dat is afhankelijk van een aantal persoonlijke zaken. Ben je bijvoorbeeld erg lang of staat je aanrechtblad te laag, dan is het handig om een hoge houten snijplank te kopen. Zo heb je direct een goede houding en krijg je na een tijdje snijden geen last van je rug. Verder is het handig om te bepalen of de snijplank een vaste plek op het aanrecht krijgt of dat die iedere keer weer netjes wordt opgeborgen in de keukenkasten. Komt die altijd op het aanrecht te staan, dan is het wel zo fijn als de snijplank er dan mooi uit ziet. Hoe groot de snijplank moet zijn kan je bepalen door de grote van je favoriete mes. Grote messen vragen om grote snijplanken.

Kruisbesmetting voorkomen
Om kruisbesmetting te voorkomen kan je het beste kiezen voor een snijplankenset. Zo kan je iedere snijplank voor een ander soort voedsel gebruiken. Bij kruisbesmetting komen ziekteverwekkende bacteriën van product A terecht op product B. Het vervelende is dat kruisbesmetting vaak niet zichtbaar is. Van kruisbesmetting kan je goed ziek worden en daarom kan je dit maar beter voorkomen. In ons assortiment vind je verschillende snijplankensets die vaak ook in verschillende kleuren zijn. Zo kan je makkelijk onthouden welke snijplank je waarvoor hebt gebruikt. Vis snij je op een blauwe snijplank en groente op een groene snijplank. Naast het gebruik van verschillende snijplanken, is het ook belangrijke verschillende messen te gebruiken. En natuurlijk goed je handen te wassen.

Schoonmaken snijplank
De kunststof snijplanken kunnen gewoon in de vaatwasser. Dit geldt alleen niet voor de houten snijplank. Wanneer je klaar bent met het gebruik van een houten snijplank kan je deze het beste even afspoelen met water door gebruik te maken van een afwasborstel. Gebruik alleen afwasmiddel na het snijden van rauw vlees en vis. Omdat hout een natuur product is, is het belangrijk de houten snijplank goed af te drogen na het afspoelen.